Heera Tamarindová pasta 200 g
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
Je bohatý na vlákninu, obsahuje bílkoviny, má vysoký obsah vápníku, fosforu, železa a vitaminu C. Tamarind je velice náročný pro dovoz, proto je koncentrát vynikající alternativou čerstvého plodu. Jídlům dodává typickou sladkokyselou chuť.
Tamarindová pasta je třikrát silnější než přírodní tamarind, jedná se o lepkavou tmavou pastu bez semen nebo vláken a zlomků lusků. Ideální pro přípravu indických a malajských pokrmů, hodí se k přípravě speciálních kořeněných omáček a také osvěžujících nápojů (vzhledem k obsahu kyselin působí lehce projímavě), na přípravu čatní a do rýžových a zeleninových pokrmů anebo kuřecího kari, k dušené zelenině, do dezertů, marmelád, rosolů, kyselých polévek, do pokrmů z mořských plodů (zvláště garnátů). Z tamarindu se připravuje i tradiční a velmi populární tamarindová omáčka, která se dochucuje různým kořením a chilli. Tamarindový koncentrát je pro přípravu omáčky ideální.
SPECIFIKACE:
- Složení: Tamarindový koncentrát
- Objem: 200g
- Země původu: Indie
- NUTRIČNÍ A ENERGETICKÁ HODNOTA:
- Výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota: 1004 kJ/ 240 kcal
- Tuky: 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
- Sacharidy: 59 g, z toho cukry: 31 g
- Bílkoviny: 2,5 g
- Soli: 0,3 g
Další autentické suroviny, které jsou nepostradatelnou součástí indické a asijské kuchyně:
Originální koření
Exotické luštěniny
Kokosové mléko
Mohlo by se hodit:
Jaké jsou základní suroviny indické kuchyně?
Jak si připravit pokrm z dálného východu snadno a rychle doma
Jak připravit jídlo, které vám ušetří hodiny práce
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.