Země původu: Thajsko. Z pohledu českého kuchaře ji můžeme označit za sestru sójové omáčky, která pokrmům dodává neotřelou vůni a zejména pro české jazýčky je lahodné a neokoukané chuti. Rybí omáčka se vyrábí fermentací naložených ančoviček nebo sardelek v soli. Vše se nakládá do dřevěných sudů a vystaví slunci. Konečná tekutina má zlatavou barvu a jedinečnou vůni. Rybí omáčka se používá při tepelné úpravě masa, tofu, či jako dochucovadlo nebo náhražka soli, neboť rybí omáčka obsahuje velké množství soli. Rybí omáčka je pokladem v tradiční jihovýchodní asijské kuchyni. V Japonsku se jí říká Shottsuru, v Thajsku Nam Pla, na Filipínách Patis a ve Vietnamu Nuoc nam. Je nedílnou součástí masové náplně na jarní závitky, které si můžete připravit podle našeho receptu: https://son-vnprodukty.cz/cs/64-jarn%C3%AD-z%C3%A1vitkyRybí omáčka obsahuje alergen ryby a obiloviny.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.